Kaaskoekjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem met het selderijzout. Snijd er met twee messen de koude Solo in blokjes onder. Voeg de twee soorten geraspte kaas toe als de Solo bijna volledig in de bloem is verwerkt. Blijf nog even verder snijden met de twee messen tot er zich grove kruimels/klonters vormen in het deeg.
  • 2 Maak een kuiltje in het midden, doe er de eierdooier in en snijd verder met de twee messen. Kneed vervolgens het deeg tot een bal. Wikkel de bal in plasticfolie, druk plat en laat hem ± 30 minuten in de koelkast opstijven.
  • 3 Bestuif het werkblad met bloem. Rol de deegbal uit tot een 4 mm dik vierkant van 20 x 20 cm. Snijd het vierkant in 16 kleine vierkantjes, halveer elk vierkantje nog eens diagonaal zodat je driehoekjes krijgt.
  • 4 Leg de driehoekjes op de bakplaat en laat ze nogmaals zo'n 20 minuten rusten in de koelkast.
  • 5 Verwarm een oven voor tot 190°. Bestrijk een bakplaat met Solo vloeibaar.
  • 6 Bestrijk alle koekjes met het losgeklopte ei, bestrooi ze met wat sesamzaad en bak ze in 10 minuten goudbruin.
  • 7 Laat ze afkoelen op een taartrooster en bewaar ze in een afgesloten koekjesdoos tot de dag van het feest.

Kaaskoekjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gnocchi in rijke tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokante kip, groentefriet en appelsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-olijfkoekjes
25 min Snack
Bekijk recept
Twee soorten kaaskoekjes
55 min Nagerecht
Bekijk recept

Gnocchi in rijke tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokante kip, groentefriet en appelsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-olijfkoekjes
25 min Snack
Bekijk recept
Twee soorten kaaskoekjes
55 min Nagerecht
Bekijk recept