1 Meng in een kom de kipfilet met de blokjes gerookte kip
2 Voeg er de fijngehakte ui, de mosterd, de ketchup en de pili pili toe. Schep om. Doeer een eetlepel zure room bij en kruid naar smaak met peper en zout. Zet 1 uur in de koelkast.
3 Vormmet vochtige handen 4 gelijke burgers en bestrijk ze royaal met olie.
4 Bak of rooster ze 4 à 5 min aan beide kanten.
5 Rooster de burgerbroodjes goudbruin. Beleg ze met wat reepjes roodloof. Vervolgens de burger, plakken avocado, en wat rode uiringen.
6 Strooi er de verkruimelde gorgonzola over en zet onder een hete grill tot de kaas gesmolten is.
7 Geef er waterkers-tomaatyoghurt bij (vermeng de waterkers, de stukjes pruimtomaten, 1 fijngesneden rode ui, de rest van de zure room en de maiskorrels en breng op smaak met peper en zout)