Zoek
Klaaskoeken
6
30 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g Bloem
40 g Droge gist
1 Ei
2,25 dl Melk
75 g Suiker
8,5 g Zout
100 g Boter
Kaneel
Klaaskoek vormen
Bereiding
1
Deeg maken:
2
Leg de bloem op tafel en maak er een grote kuil in.
3
Doe dan de Melk, gist en het ei in de kuil.
4
En roer in het papje tot de gist is opgelost.
5
Doe dan traag de bloem bij het papje en kneed enkele seconden.
6
Doe dan de suiker, zout, boter en het suifje kaneel er bij.
7
En kneed dan gedurende 10-15 min.
8
Deeg verwerking:
9
laat het deeg 15min. laten rusten onder een handoek op een warme plaats.1
0
Rol dan met rolstok het deeg uit met wat bloem tot ongeveer +- 1cm dikte.1
1
Leg dan op een gesmeerde bakplaat omgekeerd.1
2
En instrijken met ei (aleen de bovenkant.)1
3
Rijzen:1
4
Rijs de producten op ongeveer de tempratuur van 45-50°C1
5
en laat ze ongeveer 1 uur rijzen.1
6
Afbakken:1
7
op 200°C 15min.1
8
Deze koeken zijn speciaal bij Sint-niklaas
Klaaskoeken is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
paaskoeken-klaaskoeken
60 min
Nagerecht
Bekijk recept
Klaaskoeken
120 min
Gebak
Bekijk recept
KLAASKOEKEN
40 min
Nagerecht
Bekijk recept
klaaskoeken
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
paaskoeken-klaaskoeken
60 min
Nagerecht
Bekijk recept
Klaaskoeken
120 min
Gebak
Bekijk recept
KLAASKOEKEN
40 min
Nagerecht
Bekijk recept
klaaskoeken
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept