Klaaskoeken

6
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Deeg maken:
  • 2 Leg de bloem op tafel en maak er een grote kuil in.
  • 3 Doe dan de Melk, gist en het ei in de kuil.
  • 4 En roer in het papje tot de gist is opgelost.
  • 5 Doe dan traag de bloem bij het papje en kneed enkele seconden.
  • 6 Doe dan de suiker, zout, boter en het suifje kaneel er bij.
  • 7 En kneed dan gedurende 10-15 min.
  • 8 Deeg verwerking:
  • 9 laat het deeg 15min. laten rusten onder een handoek op een warme plaats.1
  • 0 Rol dan met rolstok het deeg uit met wat bloem tot ongeveer +- 1cm dikte.1
  • 1 Leg dan op een gesmeerde bakplaat omgekeerd.1
  • 2 En instrijken met ei (aleen de bovenkant.)1
  • 3 Rijzen:1
  • 4 Rijs de producten op ongeveer de tempratuur van 45-50°C1
  • 5 en laat ze ongeveer 1 uur rijzen.1
  • 6 Afbakken:1
  • 7 op 200°C 15min.1
  • 8 Deze koeken zijn speciaal bij Sint-niklaas

Klaaskoeken is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

paaskoeken-klaaskoeken
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Klaaskoeken
120 min Gebak
Bekijk recept
KLAASKOEKEN
40 min Nagerecht
Bekijk recept
klaaskoeken
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

paaskoeken-klaaskoeken
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Klaaskoeken
120 min Gebak
Bekijk recept
KLAASKOEKEN
40 min Nagerecht
Bekijk recept
klaaskoeken
25 min Bijgerecht
Bekijk recept