Marokkaans brood

4
180 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en doe daar de gist, het zout en de suiker in.
  • 2 Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed alles met de handen in ongeveer 15 min tot een glad, soepel deeg.
  • 3 Dek het deeg in de kom af met een theedoek.
  • 4 Laat ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek tot het deeg in volume is verdubbeld.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180°C
  • 6 Bestrooi een plank en je handen met bloem en druk het deeg plat op de plank.
  • 7 Vorm een rond brood dat ongeveer een halve centimeter dik is
  • 8 Laat het nog een keer een halfuur rijzen, afgedekt met een theedoek
  • 9 Prik er dan 4 keer in met een vork en schuif het brood van de plank op de bakplaat1
  • 0 Bak het brood 20 min tot het mooi bruin is

Marokkaans brood is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Salade van kikkererwten op z’n Marokkaans
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Marokkaans gekruide Lamsfilet, saus met koriander en harissa
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept