Zoek
bananenbrood
8
80 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
125 gram boter
125 gram suiker
1 mespuntje zout
3 eieren
200 gram patisseriebloem
50 gram amandelpoeder
1/2 zakje bakpoeder
3 kleine bananen
2 el citroensap
Bereiding
1
1/ Verwarm de oven tot 180°C
2
2/Vet een broodvorm in met de maïsolie en bestrooi met een beetje amandelpoeder.
3
3/smelt de boter en roer samen met de suker tot een schuimige massa.
4
4/Splits de eieren
5
5/Klop de eiwitten met het zout tot sneeuw.
6
6/klop de dooiers 1 voor 1 door de boter-suikermassa .
7
7/zeef de bloem,bakpoeder en amandelpoeder door de boter-suikermassa en meng tot een glad beslag.
8
8/Pel en plet de bananen en voeg ze dan samen met het citroensap door het beslag.
9
9/ schep nu rustig de geklopte eiwitten door het beslag1
0
10/Doe het beslag in de broodvorm en strijk glad.1
1
11/bak het brood ongeveer 40 min.1
2
12/ ontvorm en laat afkoelenop een rooster .
bananenbrood is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Bananenbrood
45 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Bananenbrood
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Bananensemifreddo
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Bananenbeignets
15 min-
Bekijk recept
Bananenbrood
45 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Bananenbrood
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Bananensemifreddo
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Bananenbeignets
15 min-
Bekijk recept