1 Het fetasausje: neem een mixer of een keukenrobot en meng hierin de yoghurt, de feta, 2 el Solo Vloeibaar, de witte wijnazijn, het zout en de peper. Giet dit sausje in een kom en roer er de dille door. Zet het sausje afgedekt in de koelkast. De blini’s: meng in een kom de ‘droge’ ingrediënten: de bloem, het bakpoeder, het zout en de peper. Klop het ei even los. Giet er de melk en 2 el olijfolie bij. Giet het eimengsel bij de bloem. Voeg de wortelen, de courgettes en de jonge uien toe. Meng alles grondig door elkaar. Verwarm de oven voor op 150°C. Zet een bakplaat in het midden van de oven. Verwarm 1 kl olijfolie in een pan met een dikke bodem op een matig vuur. Schep 1 el van het blinideeg in de pan. Druk het deeg voorzichtig plat met een spatel of met de bolle kant van een eetlepel. Bak de blini’s 2 min. aan elke kant op een matig vuur. Hou de blini’s warm in de oven. Herhaal deze bewerking totdat je alle deeg hebt opgebruikt. Giet zo nodig nog een scheutje olie in de pan. Schik 3 blini’s per persoon op een bord en giet er straaltjes fetasaus over. Versier het bord met de kerstomaten en een citroenkwartje.
Blini's met groenten, yoghurt en feta is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta