Vlammenkoek

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de ui zo fijn mogelijk. Bak de ui in boter op een zeer zacht vuurtje gedurende 8 minuten in een pannetje met antikleeflaag. De ui mag lichtjes kleuren maar in geen geval verbranden. Roer daarom zeer regelmatig.
  • 2 Meng de eierdooiers, platte kaas en room in een kom. Voeg wat muskaatnoot toe. Snijd het ontbijtspek in zeer kleine stukjes. Voeg deze bij het mengsel. Laat ook de gebakken ui erbij schuiven. Meng.
  • 3 Wrijf een platte bakplaat in met wat Solo en leg daarop het uitgerolde pizzadeeg.
  • 4 Bestrijk het deeg met het ui- en spekmengsel in een dikke laag.
  • 5 Bak de taart gedurende 10 minuten in een zo warm mogelijke oven (280°C).
  • 6 Serveer gloeiend heet. Vandaar de naam vlammenkoek.

Vlammenkoek is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker