Wit brood

2
65 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 1 Als u verse gist gebruikt, meng de gist met de helft van
  • 2 het water en de suiker. Laat 15 minuten staan. Doe de bloem
  • 3 en het zout in de mengkom. Als u gedroogde gist gebruikt,
  • 4 voeg de gist met de suiker toe aan de bloem.
  • 5 2 Meng met de Deeghaak op de laagste stand geleidelijk het
  • 6 gistmengsel en het overgebleven water, of het water bij
  • 7 gebruik van droge gist, erdoor tot een zacht deeg.
  • 8 3 Kneed 1 minuut op de laagste stand en 4 minuten op
  • 9 stand 1, tot het deeg glad en elastisch is. Neem de1
  • 0 mengkom van de machine, dek af met ingevet plastic folie1
  • 1 en laat 1 uur op een warme plaats rijzen, of tot het deeg in1
  • 2 omvang is verdubbeld.1
  • 3 4 Kneed het deeg nogmaals 30-60 seconden met de1
  • 4 Deeghaak op de laagste stand. Leg het op een licht met1
  • 5 bloem bestoven oppervlak en vorm het. Dek het af met1
  • 6 ingevet plastic folie en laat het1
  • 7 30 minuten rijzen, of totdat het in omvang is verdubbeld.1
  • 8 5 Verwarm de oven voor op 220 °C of gasstand Bak 25-301
  • 9 minuten of totdat het brood goudbruin is.2
  • 0 VariatiesRond brood Vorm van het deeg een ronde bolle bal. Kneedde randen naar het midden, draai om en leg op eeningevette bakplaat. Breng vlak vóór het bakken een inkepingaan.Brioche Verhoog de hoeveelheden met 50%, maar laat dehoeveelheid gist ongewijzigd. Verdeel in twee derde en eenderde en vorm er ballen van. Leg op geoliede bakplaten, dekaf en laat 20 minuten rijzen. Maak een kruis van 4 cm op debovenkant van de grootste bal.Bestrijk met water en leg de kleinere bal erop. Druk mettwee vingers een gat door het midden. Laat 10 minutenrijzen en bak vervolgens 30-35 minuten.Klassieke knip Vorm van het deeg een rechthoek die evenlang is als het bakblik. Rol in de lengte op, vouw de uiteindennaar onder en leg in een broodblik van 900 g. Laat staantotdat het deeg in omvang is verdubbeld, bestuif met bloemen maak een inkeping over de gehele lengte.

Wit brood is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept