Zoek
Wentelteefjes
4
15 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
NODIG
8 sneetjes oud brood
2 eieren
3/4 eetlepel kaneel
1 lepel citroensap
1 lepel custardpoeder
2 lepels suiker
3 dl melk
60 gram boter
4 lepels witte bastardsuiker
KLAARZETTEN
scherp mes
plankje
kom
5 eetlepels
theelepel
maatbeker
vork
diep bord
bakpan
4 borden
plastik pannekoekenmes
Bereiding
1
1
Snij de korstjes van het brood.
2
2
Breek de eieren een voor een op de rand van de kom en laat ze erin glijden.
3
3
Doe erbij: kaneel, citroenrasp, custardpoeder en de 2 eetlepels suiker.
4
3
Klop het met een vork door elkaar.
5
4
Giet de melk erbij en klop die goed door de eieren. Dompel telkens een sneetje brood in het eiermengsel tot het helemaal in het brood is ingetrokken.
6
5
Leg de sneetjes dan op een diep bord. Als er nog wat eimengsel over is, giet het dan over het brood.
7
6
Verhit de helft van de boter in de koekenpan.
8
7
Leg er 4 sneetjes brood in en bak ze in ongeveer 2 minuten goudbruin. Keer de sneetjes brood halverwege met het pannenkoeksmes.
9
8
Verdeel de wentelteefjes over 2 borden. Bestrooi ze met suiker en nog wat kaneel. Twee personen kunnen alvast gaan smullen.1
0
Verhit de rest van de boter in de koekenpan en bak de rest van de wentelteefjes op dezelfde manier.
Wentelteefjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gevulde wentelteefjes met chocolade
15 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Hartige wentelteefjes met uiencompote
40 min
Bekijk recept
Wentelteefjes met gemarineerde aardbeien
20 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Hartige wentelteefjes met geitenkaas en honing
20 min-
Bekijk recept
Gevulde wentelteefjes met chocolade
15 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Hartige wentelteefjes met uiencompote
40 min
Bekijk recept
Wentelteefjes met gemarineerde aardbeien
20 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Hartige wentelteefjes met geitenkaas en honing
20 min-
Bekijk recept