Worstenbroodjes

240 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - Los de gist op in lauwe melk en laat 10 min. rusten.
  • 2
    - Meng de bloem, de gesmolten boter, de suiker, het gistpapje en een snufje zout. Kneed dit zeker 10 min..
  • 3
    - Laat het deeg 30 min. rijzen.
  • 4
    - Ondertussen de oven voorverwarmen op 220°C.
  • 5
    - Het gehakt eventueel bijkruiden met wat peper en zout en er dan worsten van maken van ongeveer 80 gr.
  • 6
    - Bolletjes deeg maken van ongeveer 80 gr en deze uitrollen met de deegrol.
  • 7
    - De worst op een uitgerold deegvel leggen en dicht plooien. Het deeg aan elkaar plakken met een geklopt ei.
  • 8
    - Het worstenbroodje ook insmeren met geklopt ei.
  • 9
    - 20 min. laten bakken in een oven van 220°C.(Mammee)

Worstenbroodjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Roggeworstenbroodjes
30 min
Bekijk recept
Worstenbroodje met spinazie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Roggeworstenbroodjes
30 min
Bekijk recept
Worstenbroodje met spinazie
Hoofdgerecht
Bekijk recept