Bruschetta met champignons

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes stokbrood op een bakplaat en bestrijk beide kanten lichtjes met wat olijfolie. Besprenkel lichtjes met zout en bak ze 8 – 10 minuten of totdat ze goudbruin zijn in de oven.
  • 2 Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en bak het sjalotje voor 2 – 3 minuten. Voeg de knoflook en champignons toe met wat zout en peper. Trek de blaadjes van de tijm en voeg toe. Bak 10 minuten op een hoog vuur terwijl je roert of totdat ze goudbruin zijn.
  • 3 Voeg de wijn toe aan de champignons en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken of totdat de champignons de wijn hebben opgenomen en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  • 4 Verdeel de plakjes stokbrood over 4 borden. Verdeel het champignonmengsel over de broodjes en bestrooi met de verse peterselie.

Bruschetta met champignons is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
bruschetta met paprika en feta
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met puree van aardperen
Snack
Bekijk recept
Italiaanse bruschetta met rosbief en tonijnmayonaise
30 min-
Bekijk recept