Zoek
Knoflookbrood met Italiaanse kruiden
4
20 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 gr bloem
1 zakje gedroogde instant gist
1 tl zout
1 el olijfolie extra om te besprenkelen
3 el verse kruiden ( tijm,oregano, rozemarijn)
8-10 kerstomaatjes
2 teen knoflook fijn gehakt
grof zeezout om te bestrooien
Bereiding
1
Voor 1 brood.
2
Serveer dit geurige brood bijvoorbeeld bij soep of een voorgerecht.
3
Voorbereiding
stijd: 15 minuten, plus 90 minuten rijzen en 20 minuten bakken.
4
Meng in een kom de bloem met de gist, het zout en 150 ml lauwwarm water.
5
Voeg de olijfolie en kruiden toe en kneed het tot een soepel deeg.
6
Leg de deegbal in een ingevette kom en laat het onder een vochtige theedoek ca. 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
7
Rol het deeg tot een worst van ca. 30 cm lang.
8
Duw een beetje plat.
9
Bestrijk het brood met olijfolie en druk er de tomaten goed in.1
0
Verdeel er de knoflook over en bestrooi met wat grof zeezout.1
1
Dek het brood af met een vochtige theedoek en laat nog 30 minuten narijzen.1
2
Verwarm de oven voor op 200°C.1
3
Bak het brood in ca. 20 minuten gaar en goudbruin.1
4
Om te controleren of het brood gaar is, klop je op de onderkant: klinkt het hol, dan is het gaar.1
5
Serveer eventueel met een kommetje grof zeezout en een kommetje gepofte knoflook in olijfolie.
Knoflookbrood met Italiaanse kruiden is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Krabquiche met verse kruiden
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappels met verse kruiden
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde witte kaas met knoflookbrood
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Auberginestoof met witte bonen en knoflookbrood
30 min-
Bekijk recept
Kipspiesen met knoflookbrood
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Winterse groentesoep
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept