Zoek
Uientaart
6
60 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
350 gr bloem
1 zakje gist
zout
1 el olijfolie
4-5 grote uien/
1 rode ui
1 rode paprika
150 gr bacon/katenspek
250 ml zure room
2 eieren
geraspte parmezaan
nootmuskaat
Bereiding
1
gistdeeg maken
2
bloem en gist vermengen en met olijfolie en 200 ml handwarm, 1 tl zout en water vermengen. Stevig kneden tot soepel deeg.
3
Deeg afgedekt 45 min laten rusten.
4
intussen uienbeleg bereiden: in halve ringen snijden, spek en paprika in reepjes. (naar keuze andere ingredienten toevoegen).
5
olijfolie in pan verhitten, uienringen, paprika en spek bakken tot uien glazig zijn. Zout en peper toevoegen. Even laten afkoelen
6
Zure room in kom vermengen met eieren, voldoende zout en nootmuskaat en door spekmengsel roeren.
7
Oven voorverwarmen op 190gr. Bakplaat invetten; Deeg nogmaals kneden en uitrollen op met bloem bestoven werkblad.
8
Deeg over bakplaat verdelen, uienbeleg erover verdelen
9
In het midden van de oven 35 minuten bakken.
Uientaart is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Taart met rode uien
Bekijk recept
Uientaart met ansjovis
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete uientaart met ham
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete uientaart met gele ui
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Taart met rode uien
Bekijk recept
Uientaart met ansjovis
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete uientaart met ham
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete uientaart met gele ui
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept