Gegratineerde Bruschetta’s met pesto-artisjokken

4
15 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de grill voor op 200°C.
  • 2 Laat een kleine koekenpan goed heet worden en rooster de pijnboompitjes zonder boter of olie tot ze goudbruin zijn. Schud de pan regelmatig om, zodat ze niet verbranden.
  • 3 Giet de artisjokharten af en snijd ze in kwarten. Doe ze in een kom en meng ze met de uitgeperste knoflook, het citroensap, de gehakte peterselie, de pesto, de geroosterde pijnboompitten en 2 eetlepels olijfolie. Schep dit goed om.
  • 4 Snijd het brood in sneden en rooster ze onder de grill in de oven. Druppel er wat olijfolie over en beleg ze met de artisjoksalade. Strooi de Parmezaanse kaas erover en zet ze nog even terug onder de grill om te gratineren.
  • 5 Serveer de bruchetta’s warm.

Gegratineerde Bruschetta’s met pesto-artisjokken is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panini met tonijn en gemarineerde artisjokken
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept