2 Laat een kleine koekenpan goed heet worden en rooster de pijnboompitjes zonder boter of olie tot ze goudbruin zijn. Schud de pan regelmatig om, zodat ze niet verbranden.
3 Giet de artisjokharten af en snijd ze in kwarten. Doe ze in een kom en meng ze met de uitgeperste knoflook, het citroensap, de gehakte peterselie, de pesto, de geroosterde pijnboompitten en 2 eetlepels olijfolie. Schep dit goed om.
4 Snijd het brood in sneden en rooster ze onder de grill in de oven. Druppel er wat olijfolie over en beleg ze met de artisjoksalade. Strooi de Parmezaanse kaas erover en zet ze nog even terug onder de grill om te gratineren.
5 Serveer de bruchetta’s warm.
Gegratineerde Bruschetta’s met pesto-artisjokken is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta