Speltbrood

10
130 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem in de kom van de keukenrobot.
  • 2
  • 2Voeg zout, ei en suiker toe en meng de bloem 1 min.
  • 3
  • 3Los de gist op in lauw water, roer door en giet bij de bloem.
  • 4 meng gedurende 5 min met de machiene of 10-15 min met de hand
  • 5
  • 4Voeg de boter beetje bij beetje toe en laat verder kneden.
  • 6
  • 5Dek het deeg af en zet in een oven van 40°C gedurende 20 min.
  • 7
  • 6Haal het deeg uit de kom, en breek voorzichtig de rijs met de handen.
  • 8
  • 7Doe het deeg in een bakvorm en laat nogmaals 35 min. rijzen op 50°C.
  • 9
  • 8Haal het brood uit de oven.1
  • 0
  • 9Smeer de bovenkant in met water en strooi er havervlokken op.1
  • 1 1
  • 0Zet in een oven van 200°C gedurende 30 min.1
  • 2 1
  • 1Laat afkoelen in de bakvorm.

Speltbrood is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Speltbrood met hummus en Ibéricoham
10 min Snack
Bekijk recept
Gevulde kalkoen met paddenstoelen & pancetta
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevuld ei met Hollandse garnalen
25 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Speltbrood
35 min
Bekijk recept

Speltbrood met hummus en Ibéricoham
10 min Snack
Bekijk recept
Gevulde kalkoen met paddenstoelen & pancetta
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevuld ei met Hollandse garnalen
25 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Speltbrood
35 min
Bekijk recept