Zoek
Speltbrood
10
130 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gr gebruiksklare speltbloem
100 gr boter
1 . ei
10 gr droge gist
7 gr zout
6 gr suiker
285 ml water
Bereiding
1
Zeef de bloem in de kom van de keukenrobot.
2
2
Voeg zout, ei en suiker toe en meng de bloem 1 min.
3
3
Los de gist op in lauw water, roer door en giet bij de bloem.
4
meng gedurende 5 min met de machiene of 10-15 min met de hand
5
4
Voeg de boter beetje bij beetje toe en laat verder kneden.
6
5
Dek het deeg af en zet in een oven van 40°C gedurende 20 min.
7
6
Haal het deeg uit de kom, en breek voorzichtig de rijs met de handen.
8
7
Doe het deeg in een bakvorm en laat nogmaals 35 min. rijzen op 50°C.
9
8
Haal het brood uit de oven.1
0
9
Smeer de bovenkant in met water en strooi er havervlokken op.1
1
1
0
Zet in een oven van 200°C gedurende 30 min.1
2
1
1
Laat afkoelen in de bakvorm.
Speltbrood is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Speltbrood met hummus en Ibéricoham
10 min
Snack
Bekijk recept
Gevulde kalkoen met paddenstoelen & pancetta
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevuld ei met Hollandse garnalen
25 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Speltbrood
35 min
Bekijk recept
Speltbrood met hummus en Ibéricoham
10 min
Snack
Bekijk recept
Gevulde kalkoen met paddenstoelen & pancetta
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevuld ei met Hollandse garnalen
25 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Speltbrood
35 min
Bekijk recept