1 Maak eerst een voordeegje: meng de melk, de eidooiers en de gist. Voeg er een beetje van de bloem aan toe. Zet even afgedekt weg.
2 Stort de rest van de bloem op de werktafel en maak een bloemkring.
3 Strooi de suiker op de rand, en leg het zout aan de buitenkant van de bloemkring.
4 Snij de malse boter in blokjes en leg op de bloemrand.
5 Giet het voordeeg in het midden van de bloemkring.
6 Werk met je vingertoppen van binnen naar buiten en meng alles door elkaar.
7 Voeg als laatste het zout en de boter toe en kneed intensief 10 minuten tot een soepel deeg.
8 Dek het deeg af met een handdoek of plastic folie en laat een kwartiertje rijzen. Meng de parelsuiker onder het deeg en verdeel het deeg in twee stukken. Bol beide deegstukken op en maak ze wat ovaal. Leg de broden op een bakplaat met bakpapier.
9 Laat een uur rijzen. Doreer met losgeklopt eigeel en scheutje melk voor je de broodjes in de oven plaatst. 1
0 Verwarm de oven op 200°C en bak het suikerbrood in 35 minuten goudbruin.