3 Strooi tegen de rand van de kom gelijkmatig het zout.
4 Los de gist op in een tas vocht (melk en water samen; afgenomen van de 400 g!)
5 Giet de opgeloste gist in het kuiltje.
6 Meng met de bloem zonder aan het zout te raken.
7 Voeg beetje bij beetje de eieren, de suiker, de boter en het vocht erbij (rest) en roer het geheel tot een stevige massa.
8 Stort het geheel op een bebloemd werkoppervlak.
9 En nu kneden maar (zeker 15 min!) tot het deeg net niet meer kleeft. Ik doe dit met mijn keukenrobot!1
0 Verwarm de oven op 30°C laat het deeg opgebold onder een vochtige handdoek rijzen, gedurende 30 min of meer. Het volume moet verdubbeld zijn.1
1 Nu het deeg platslaan en uitrollen tot op 1,5 cm dikte en de vormen uitsteken (je kunt ze op twee bakplaten leggen, maar niet tegen elkaar!)1
2 Deze nu weer laten rijzen in de oven van 30°C (zonder handdoek!) Na ongeveer 10 min uithalen en doreren met een eigeel opgeklopt met een beetje water.1
3 Weer laten rijzen in de oven van 30°C tot ze voldoende gerezen zijn (10 min. ongeveer).1
4 De ongebakken koeken uithalen en de oven voorverwarmen tot op 220°C.1
5 De koeken weer in de oven plaatsen en de temperatuur meteen op 200°C zetten.1
6 De koeken afbakken in 10 min.1
7 Laten afkoelen op rooster...1
8 Je kunt na 6 min. de platen van plaats verwisselen, dan zijn alle koeken even bruin. 1