Kerstkoeken

4
120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Giet de bloem in een grote kom.
  • 2 Maak een kuiltje.
  • 3 Strooi tegen de rand van de kom gelijkmatig het zout.
  • 4 Los de gist op in een tas vocht (melk en water samen; afgenomen van de 400 g!)
  • 5 Giet de opgeloste gist in het kuiltje.
  • 6 Meng met de bloem zonder aan het zout te raken.
  • 7 Voeg beetje bij beetje de eieren, de suiker, de boter en het vocht erbij (rest) en roer het geheel tot een stevige massa.
  • 8 Stort het geheel op een bebloemd werkoppervlak.
  • 9 En nu kneden maar (zeker 15 min!) tot het deeg net niet meer kleeft. Ik doe dit met mijn keukenrobot!1
  • 0 Verwarm de oven op 30°C laat het deeg opgebold onder een vochtige handdoek rijzen, gedurende 30 min of meer. Het volume moet verdubbeld zijn.1
  • 1 Nu het deeg platslaan en uitrollen tot op 1,5 cm dikte en de vormen uitsteken (je kunt ze op twee bakplaten leggen, maar niet tegen elkaar!)1
  • 2 Deze nu weer laten rijzen in de oven van 30°C (zonder handdoek!) Na ongeveer 10 min uithalen en doreren met een eigeel opgeklopt met een beetje water.1
  • 3 Weer laten rijzen in de oven van 30°C tot ze voldoende gerezen zijn (10 min. ongeveer).1
  • 4 De ongebakken koeken uithalen en de oven voorverwarmen tot op 220°C.1
  • 5 De koeken weer in de oven plaatsen en de temperatuur meteen op 200°C zetten.1
  • 6 De koeken afbakken in 10 min.1
  • 7 Laten afkoelen op rooster...1
  • 8 Je kunt na 6 min. de platen van plaats verwisselen, dan zijn alle koeken even bruin. 1
  • 9 Eén voor één opeten tot er geen meer zijn.2
  • 0 Smakelijk.

Kerstkoeken is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker