Iers allerheiligenbrood

6
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de gist in een kom en roer er de melk door
  • 2 Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten rusten
  • 3 Roer er 100 gr bloem door
  • 4 Laat het mengsel 30 minuten staan tot zicht schuim vormt
  • 5 Klop er het ei en de boter door en zeef er de resterende bloem met de kaneel en nootmuskaat boven
  • 6 Kneed alles tot een zacht, glad deeg
  • 7 Werk er de rozijnen, oranjesnippers en suiker door
  • 8 Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie 2 uur rijzen tot het dubbele volume
  • 9 Sla het deeg in, druk er de luchtbellen uit en doe het over in een ingevette ronde vorm van 20 cm doorsnee1
  • 0 Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume1
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C1
  • 2 Bak het brood 30 tot 40 minuten tot het hol klinkt als u er tegen tikt1
  • 3 Laat het afkoelen

Iers allerheiligenbrood is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Allerheiligenbrood
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Iers Allerheiligenbrood
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Iers Allerheiligenbrood
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Iers Allerheiligenbrood
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Rosbiefsalade met Iers rundvlees
45 min-
Bekijk recept
Iers sodabrood met hazelnoten en rozijnen
15 min
Bekijk recept
Ierse rundvlees-brochette
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Iers rundvlees met tomatenrijst en rode wijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept