Zoek
Iers allerheiligenbrood
6
120 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
15 gr verse gist
3 dl lauwe melk
550 gr bakkersbloem
1 ei, losgekolpt
50 gr gesmolten boter
1/2 tl zout
1/2 tl kaneel
1 snuifje geraspte nootmuskaat
300 gr rozijnen
50 gr kristalsuiker
50 gr oranjesnippers
Bereiding
1
Doe de gist in een kom en roer er de melk door
2
Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten rusten
3
Roer er 100 gr bloem door
4
Laat het mengsel 30 minuten staan tot zicht schuim vormt
5
Klop er het ei en de boter door en zeef er de resterende bloem met de kaneel en nootmuskaat boven
6
Kneed alles tot een zacht, glad deeg
7
Werk er de rozijnen, oranjesnippers en suiker door
8
Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie 2 uur rijzen tot het dubbele volume
9
Sla het deeg in, druk er de luchtbellen uit en doe het over in een ingevette ronde vorm van 20 cm doorsnee1
0
Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume1
1
Verwarm de oven voor op 200°C1
2
Bak het brood 30 tot 40 minuten tot het hol klinkt als u er tegen tikt1
3
Laat het afkoelen
Iers allerheiligenbrood is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Allerheiligenbrood
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Iers Allerheiligenbrood
0-10 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Iers Allerheiligenbrood
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Iers Allerheiligenbrood
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Rosbiefsalade met Iers rundvlees
45 min-
Bekijk recept
Iers sodabrood met hazelnoten en rozijnen
15 min
Bekijk recept
Ierse rundvlees-brochette
75 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Iers rundvlees met tomatenrijst en rode wijnsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept