1 Zeef de bloem met het zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg gist, eieren, suiker en gesmolten boter toe. Meng door elkaar en voeg dan de melk toe. Wanneer het deeg te nat is voeg dan nog wat bloem toe.
2 Kneed het deeg op een werkblad 8 minuten tot een soepel deeg. Maak van het deeg een bal en leg die in een ingevette kom en dek af met folie. Laat rijzen tot het volume verdubbeld is.
3 Sla het deeg door op een met bloem bestoven werkblad en snijd het in stukken. Beboter en bebloem een vorm. Rol bolletjes van je deeg en leg tegen elkaar in de vorm. Druk iets aan. Laat het geheel nog een 30 minuten rijzen, afgedekt met in geolied folie.
4 Verwarm de oven op 230 °C en bestrijk de brioche in met losgeklopt ei. Bak 10min en verlaag de oventemperatuur naar 190°C. Bak dan nog 20 tot 25min tot de brioche goudbruin is en hol klinkt als je er op de onderkant op tikt.