- 500 gram bloem geeft ongeveer 15 of 16 pistolets"},{"@type":"HowToStep","text":"2.
- de verse gist oplossen in het water"},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- alle ingrediënten in volgorde van de lijst bijvoegen en goed mengen"},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- er op letten dat de suiker en het zout toegevoegd worden even vooraleer de bloem volledig opgenomen is"},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- 10 minuten met een keukenrobot kneden (of 15 minuten met de hand) tot men een soepel deeg bekomt"},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- 40 minuten rijzen op een stuk vershoudfolie, eveneens door een tweede vel afdekken"},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- plat slaan, opbollen, opnieuw afdekken en 10 minuten rijzen"},{"@type":"HowToStep","text":"8.
- deeg verdelen in porties van ±50 g, opbollen en op een ingevette plaat of op boterpapier leggen en laten rijzen tot het dubbele ( ±40')"},{"@type":"HowToStep","text":"9.
- eventueel bestuiven met bloem, niet echt nodig."},{"@type":"HowToStep","text":"10.
- oven voorverwarmen tot 210°C en bakken gedurende 22 minuten (ovens verschillen individueel)"},{"@type":"HowToStep","text":"11.
- onmiddellijk na het bakken de broodjes met een borstel met melk bevochtigen"},{"@type":"HowToStep","text":"12.
- er kan ook mengeling met roggebloem en rozijnen (roggeverdoemmekens) of met gerstebloem gebruikt worden."},{"@type":"HowToStep","text":"13.
- laat ook je fantasie werken voor het afwerken of creëren van broodjes - sesamzaad, maanzaad, kruiden, enz."},{"@type":"HowToStep","text":"14.
- broodjes eventueel nog lauw in een plastiek zak ingevroren worden - om te gebruiken 9 minuten ontdooien in een oven van 140°C"}],"recipeYield":"5 "}