Eigen gebakken pistolets

5
150 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - 500 gram bloem geeft ongeveer 15 of 16 pistolets
  • 2
    - de verse gist oplossen in het water
  • 3
    - alle ingrediënten in volgorde van de lijst bijvoegen en goed mengen
  • 4
    - er op letten dat de suiker en het zout toegevoegd worden even vooraleer de bloem volledig opgenomen is
  • 5
    - 10 minuten met een keukenrobot kneden (of 15 minuten met de hand) tot men een soepel deeg bekomt
  • 6
    - 40 minuten rijzen op een stuk vershoudfolie, eveneens door een tweede vel afdekken
  • 7
    - plat slaan, opbollen, opnieuw afdekken en 10 minuten rijzen
  • 8
    - deeg verdelen in porties van ±50 g, opbollen en op een ingevette plaat of op boterpapier leggen en laten rijzen tot het dubbele ( ±40')
  • 9
    - eventueel bestuiven met bloem, niet echt nodig.1
  • 0
    - oven voorverwarmen tot 210°C en bakken gedurende 22 minuten (ovens verschillen individueel)1
  • 1
    - onmiddellijk na het bakken de broodjes met een borstel met melk bevochtigen1
  • 2
    - er kan ook mengeling met roggebloem en rozijnen (roggeverdoemmekens) of met gerstebloem gebruikt worden.1
  • 3
    - laat ook je fantasie werken voor het afwerken of creëren van broodjes - sesamzaad, maanzaad, kruiden, enz.1
  • 4
    - broodjes eventueel nog lauw in een plastiek zak ingevroren worden - om te gebruiken 9 minuten ontdooien in een oven van 140°C

Eigen gebakken pistolets is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kipbroodjes met maïs
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep met aubergine
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse gehaktballetjes met paprika en brood
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettesoep met pizzabroodjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tonijn en kerstomaten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
2x gazpacho
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Wokschotel met knoflookgamba’s en makkelijke atjar
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
In eigen vocht gepocheerde oesters
20 min Snack
Bekijk recept