Wit Brood

4
135 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 meng de bloem, gist, water en boter. Na een 15-tal minuten kan het zout toegevoegd worden. laat kneden tot aan rekproef (een klein stuk deeg voorzichtig uit elkaar trekken tot je een membraam hebt dat niet scheurt).
  • 2 40 minuten rijzen in een kom
  • 3 de gerezen deeg uit de kom halen en platslaan, zodat alle lucht eruit is. Hierna vorm je van deze platte deeg een brood en zorg ervoor dat de bovenkant van het brood egaal is.
  • 4 40 minuten rijzen in de bakvorm of op de ovenplaat
  • 5 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 225°C

Wit Brood is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept