ZUIVER SPELTBROOD

120 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de speltbloem met 2 eieren (derde ei is voor later), de boter in brokjes en het zout. Doe dit voor je de gist toevoegt, anders verliest de gist zijn kracht. Los de gist op in lauw water Voeg al mengend het mengsel bij de bloem. Minstens 10 minuten kneden.
  • 2 Dek af met vershoudfolie op het deeg en plaats in voorverwarmde oven van 35 °C gedurende 30 minuten
  • 3 Bestrooi het werkblad met wat bloem en leg er het deeg op. Verdeel het deeg in 2 en kneed het manueel opnieuw gedurende 10 minuten. Leg het in de respectievelijke beboterde (bloem niet nodig) bakvorm.
  • 4 Bedek opnieuw met wat vershoudfolie en laat 40 minuten rijzen bij 35°C
  • 5 Meng een klein scheutje water met een geklutst eitje en strijk dit met een borsteltje uit over het deeg. Strooi eventueel sesamzaadjes op het deeg en bestrijk nogmaals met het ei/watermengsel.
  • 6 Zet in (het midden en op een rooster) van een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 40 minuten. Wat stoom (5 minuten) in het begin van het bakproces geeft een krokant korstje. Na het bakken zo snel mogelijk uit de bakvorm halen en op een rooster laten koele. Smakelijk

ZUIVER SPELTBROOD is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Speltbrood met hummus en Ibéricoham
10 min Snack
Bekijk recept
Gevulde kalkoen met paddenstoelen & pancetta
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevuld ei met Hollandse garnalen
25 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Speltbrood
35 min
Bekijk recept

Griekse salade
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van wortelen en ananas
15 min
Bekijk recept
Salade van dungesneden groenten en fruit
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zupa met groenten
5 min
Bekijk recept