1 Meng de speltbloem met 2 eieren (derde ei is voor later), de boter in brokjes en het zout. Doe dit voor je de gist toevoegt, anders verliest de gist zijn kracht. Los de gist op in lauw water Voeg al mengend het mengsel bij de bloem. Minstens 10 minuten kneden.
2 Dek af met vershoudfolie op het deeg en plaats in voorverwarmde oven van 35 °C gedurende 30 minuten
3 Bestrooi het werkblad met wat bloem en leg er het deeg op. Verdeel het deeg in 2 en kneed het manueel opnieuw gedurende 10 minuten. Leg het in de respectievelijke beboterde (bloem niet nodig) bakvorm.
4 Bedek opnieuw met wat vershoudfolie en laat 40 minuten rijzen bij 35°C
5 Meng een klein scheutje water met een geklutst eitje en strijk dit met een borsteltje uit over het deeg. Strooi eventueel sesamzaadjes op het deeg en bestrijk nogmaals met het ei/watermengsel.
6 Zet in (het midden en op een rooster) van een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 40 minuten. Wat stoom (5 minuten) in het begin van het bakproces geeft een krokant korstje. Na het bakken zo snel mogelijk uit de bakvorm halen en op een rooster laten koele. Smakelijk