Pannenkoeken basisrecept

10
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schep de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er een beetje melk op en breek de eieren erboven.
  • 2 Klop met een vork door elkaar en giet al roerend de rest van de melk erbij tot een glad beslag. Klop vervolgens met een garde luchtig door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag een paar minuten rusten.
  • 3 Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op een hoge stand goed voor. Laat een klontje boter smelten en verdeel gelijkmatig over de pan. Klop het beslag nogmaals door. Giet, terwijl je de pan ronddraait, een laagje beslag in de koekenpan en bak de pannenkoek op een hoge stand.
  • 4 Keer snel om met behulp van een platte spatel. Bak de andere kant nog 1 minuut en laat de pannenkoek dan op een voorverwarmd bord glijden.

Pannenkoeken basisrecept is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Smurfenpannenkoekjes met blauwe bessen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Pannenkoekrolletjes uit de oven
Bekijk recept