volkoren brood

3
120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 los de gist op in een klein hoeveelheid lauw water.doe de bloem in een diepe kom.maak een kuiltje in het middenestrooihet zout op de rand.giet de opgeloste gist in het kuiltje en meng geleidelijk door de bloem.voeg de rest van het water en de boter toe. kneed stevig gedurende _+ 15 min. tot u een homogene massa verkrijgt. bestrooi af en toe wat bloem zodat het deeg niet kleeft.leg een doek over de kom en laat het deeg _+ 20 min. rijzen bij kamertemperatuur . kneed de luchtbellen uit het deeg . druk het plat. plooi het in en geef het de gewenste vorm.plaats het deeg in een ingevette bakvorm of op een ingevette ovnplaat en laat het voor de tweede keer rijzen _+ 50 min. bakken: besprenkel het deeg met wat water en plaats het in de voorverwarmde oven op 220°c zet er een schaaltje water bij om uitdrogen te voorkomen. laat 35 à 40 min bakken. haal het brood uit de oven en leg het op een rooster

volkoren brood is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept