1 los de gist op in een klein hoeveelheid lauw water.doe de bloem in een diepe kom.maak een kuiltje in het middenestrooihet zout op de rand.giet de opgeloste gist in het kuiltje en meng geleidelijk door de bloem.voeg de rest van het water en de boter toe. kneed stevig gedurende _+ 15 min. tot u een homogene massa verkrijgt. bestrooi af en toe wat bloem zodat het deeg niet kleeft.leg een doek over de kom en laat het deeg _+ 20 min. rijzen bij kamertemperatuur . kneed de luchtbellen uit het deeg . druk het plat. plooi het in en geef het de gewenste vorm.plaats het deeg in een ingevette bakvorm of op een ingevette ovnplaat en laat het voor de tweede keer rijzen _+ 50 min. bakken: besprenkel het deeg met wat water en plaats het in de voorverwarmde oven op 220°c zet er een schaaltje water bij om uitdrogen te voorkomen. laat 35 à 40 min bakken. haal het brood uit de oven en leg het op een rooster