Gegratineerde ciabatta met asperges

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf.
  • 2 Breng in een wijde pan (of in een speciale aspergepan) ruim water aan de kook met het zout en de suiker. Kook hierin de asperges 10 minuten. Draai dan het vuur uit, leg het deksel op de pan en laat ze - afhankelijk van hun dikte - 15-20 min in het hete water nagaren.
  • 3 Maak ondertussen de saus. Haal de pan van het vuur en meng de kaas door de saus. Laat deze dan even afkoelen en meng er vervolgens het ei door.
  • 4 Snijd de ciabatta's doormidden en besmeer de onderste helften met de pesto. Verdeel er de in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes over. Leg hier de parmaham op en schik per ciabatta 2 gehalveerde asperges op de ham. Verdeel de saus over de asperges en gratineer de ciabatta's 10 minuten in de oven.

Gegratineerde ciabatta met asperges is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept