Clafoutis van abrikozen

8
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Giet de abrikozen af en vang de siroop op. Snij de abrikozen in partjes. Smelt 2 eetl. boter in een steelpannetje op een zacht vuur.
  • 2 Rooster de amandelschilfers kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag , zonder vetstof.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 4 Vet een ovenschaal of een taartvorm in met 1 eetl. boter en schik er de abrikozenpartjes dakpansgewijs in.
  • 5 Klop de eieren , de suiker, de gesmolten boter, het sinaasappelsap en de zelfrijzende bloem tot een glad mengsel.
  • 6 Leng aan met de melk en 2 eetl. siroop uit het blik van de abrikozen.
  • 7 Giet het deeg over de abrikozen en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
  • 8 Haal uit de oven en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers en bloemsuiker.
  • 9 Dien warm of lauw op.

Clafoutis van abrikozen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Nazomerclafoutis
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis
45 min Nagerecht
Bekijk recept