Zoek
Clafoutis van abrikozen
8
50 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
840 g halve abrikozen op siroop
65 g zelfrijzende bloem
100 g suiker
2 dl melk
4 eieren
2 eetlepels sinaasappelsap
3 eetlepels boter
3 eetlepels amandelschilfers
bloemsuiker
Bereiding
1
Giet de abrikozen af en vang de siroop op. Snij de abrikozen in partjes. Smelt 2 eetl. boter in een steelpannetje op een zacht vuur.
2
Rooster de amandelschilfers kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag , zonder vetstof.
3
Verwarm de oven voor op 200°C.
4
Vet een ovenschaal of een taartvorm in met 1 eetl. boter en schik er de abrikozenpartjes dakpansgewijs in.
5
Klop de eieren , de suiker, de gesmolten boter, het sinaasappelsap en de zelfrijzende bloem tot een glad mengsel.
6
Leng aan met de melk en 2 eetl. siroop uit het blik van de abrikozen.
7
Giet het deeg over de abrikozen en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
8
Haal uit de oven en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers en bloemsuiker.
9
Dien warm of lauw op.
Clafoutis van abrikozen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Abrikozen blechkuche
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min -
Lunchgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min
Gebak
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Nazomerclafoutis
45 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis
45 min
Nagerecht
Bekijk recept