Zoek
Rabarbermuffins
12
65 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
100 gram suiker
130 gram patisseriebloem
100 gram volkorenbloem
2 koffielepeltje gedroogde lavendel
1 koffielepel bakpoeder
170 gram yoghurt
1 stuk ei
1 koffielepel citroenzeste
1/3 koffielepels vanille-extract
72 gram boter
225 gram rabarber in blokjes
1 snuifje zout
Bereiding
1
verwarm de oven voor op 200C°
2
Mix de suiker en de lavendel ongeveer een minuut in de foodprocessor.
3
Voeg de bloem, bakpoeder en het zout toe en meng alles goed
4
laat ondertussen de boter smelten en eventjes afkoelen. Voeg er dan de yoghurt, de zeste, het vanille-extract en het ei aan toe. Meng alles goed.
5
maak een kuiltje in het droge mengsel en giet er het natte botermengsel in. Meng tot het deeg samenhangt maar niet langer
6
Doe er de gehakte rabarber bij en verdeel alles over muffinvormpjes
7
bak de muffins ongeveer min in de voorverwarmde oven.
Rabarbermuffins is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Rabarbermuffins
50 min
Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbermuffins
50 min
Nagerecht
Bekijk recept