Zoek
Bananentaart
6
80 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
150 g suiker
200 g zelfrijzende bloem
5 eieren
2 pakjes vanillesuiker
3 eetlepels afdekgelei
3 eetlepels water
1 dl room
3 bananen
150 g pure chocolade
Bereiding
1
Breek de 5 eieren en hou het eiwit in een aparte kom.
2
Klop de 5 eierdooiers samen met de suiker en de vanillesuiker tot een lichtgele massa.
3
Zeef daaronder de zelfrijzende bloem en roer dit met een houten lepel onder elkaar.
4
Klop de eiwitten stijf en roer ze voorzichtig onder het beslag.
5
Giet het beslag in een biscuitvorm en bak dit gedurende 10 à 15 min. in een op 200°C voorverwarmde oven .
6
Snij de biscuit in tweeen de bananen in schijfjes .
7
Schik de bananen plakjes op de onderste helft van het gebak.
8
Voeg bij de 3 eetlepels afdekgelei 3 eetlepels water en laat koken.
9
Giet de warme confituur op de bananenstukjes en plaats er de tweede helft van de biscuit op. 1
0
Leg daarop ook bananenstukjes en dek opnieuw af met de confituur.1
1
Klop de room stijf en smeer hem bovenop de banaan en de confituur en laat even rusten. 1
2
Smelt de pure chocolade au bain-marie en giet deze onregelmatig over de taart, zodat je een gemarmerd effect bekomt. 1
3
Laat vervolgens de taart op een koele plaats opstijven.
Bananentaart is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Chocolade-bananentaart
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde bananentaart
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Bananentaart
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Bananentaart met sinaasappelmarmelade
60 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade-bananentaart
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde bananentaart
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Bananentaart
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Bananentaart met sinaasappelmarmelade
60 min -
Nagerecht
Bekijk recept