Bananentaart

6
80 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breek de 5 eieren en hou het eiwit in een aparte kom.
  • 2 Klop de 5 eierdooiers samen met de suiker en de vanillesuiker tot een lichtgele massa.
  • 3 Zeef daaronder de zelfrijzende bloem en roer dit met een houten lepel onder elkaar.
  • 4 Klop de eiwitten stijf en roer ze voorzichtig onder het beslag.
  • 5 Giet het beslag in een biscuitvorm en bak dit gedurende 10 à 15 min. in een op 200°C voorverwarmde oven .
  • 6 Snij de biscuit in tweeen de bananen in schijfjes .
  • 7 Schik de bananen plakjes op de onderste helft van het gebak.
  • 8 Voeg bij de 3 eetlepels afdekgelei 3 eetlepels water en laat koken.
  • 9 Giet de warme confituur op de bananenstukjes en plaats er de tweede helft van de biscuit op. 1
  • 0 Leg daarop ook bananenstukjes en dek opnieuw af met de confituur.1
  • 1 Klop de room stijf en smeer hem bovenop de banaan en de confituur en laat even rusten. 1
  • 2 Smelt de pure chocolade au bain-marie en giet deze onregelmatig over de taart, zodat je een gemarmerd effect bekomt. 1
  • 3 Laat vervolgens de taart op een koele plaats opstijven.

Bananentaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-bananentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde bananentaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananentaart met sinaasappelmarmelade
60 min - Nagerecht
Bekijk recept

Chocolade-bananentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde bananentaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananentaart met sinaasappelmarmelade
60 min - Nagerecht
Bekijk recept