Soezen met vanillecrème

4
55 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng het water aan de kook met de Solo en een snuifje zout.
  • 2 Meng met de bloem en laat het goed drogen op een hoog vuur.
  • 3 Verwarm ondertussen de oven op 210° C.
  • 4 Voeg 3 eieren één voor één toe tot je een glad deeg bekomt.
  • 5 Spuit kleine soesjes op een met Solo Vloeibaar ingesmeerde bakplaat en bestrijk ze met een opgeklopte eierdooier.
  • 6 Bak de soezen 15 minuten in de oven.
  • 7 Breng de melk aan de kook met het opengespleten vanillestokje.
  • 8 Klop de eierdooier met de suiker op en meng dan met de Maïzena.
  • 9 Giet de kokende melk erbij en laat even opkoken. 1
  • 0 Zet de crème daarna op een koele plaats. 1
  • 1 Smelt de pure en witte chocolade in aparte pannetjes. 1
  • 2 Voeg in elk pannetje de helft van de room toe en meng tot je een egale kleur krijgt. 1
  • 3 Snij een kleine opening in de soesjes en vul ze met vanillecrème, gebruik hiervoor een spuitzak. 1
  • 4 Dip ze in de witte of donkere chocoladesaus.

Soezen met vanillecrème is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap soezen bakken
15 min Gebak
Bekijk recept
Zelfgemaakte soesjes
75 min -
Bekijk recept
Profiteroletaart
2 uur-
Bekijk recept