Zoek
Soezen met vanillecrème
4
55 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 dl water
snuifje zout
Solo Vloeibaar voor de bakplaat
2 eierdooiers
50 g Solo
75 g bloem
3 eieren
2.5 dl melk
1 vanillestokje
50 g suiker
1 eetlepel maïzena
50 g pure chocolade
1 dl room
50 g witte chocolade
Bereiding
1
Breng het water aan de kook met de Solo en een snuifje zout.
2
Meng met de bloem en laat het goed drogen op een hoog vuur.
3
Verwarm ondertussen de oven op 210° C.
4
Voeg 3 eieren één voor één toe tot je een glad deeg bekomt.
5
Spuit kleine soesjes op een met Solo Vloeibaar ingesmeerde bakplaat en bestrijk ze met een opgeklopte eierdooier.
6
Bak de soezen 15 minuten in de oven.
7
Breng de melk aan de kook met het opengespleten vanillestokje.
8
Klop de eierdooier met de suiker op en meng dan met de Maïzena.
9
Giet de kokende melk erbij en laat even opkoken. 1
0
Zet de crème daarna op een koele plaats. 1
1
Smelt de pure en witte chocolade in aparte pannetjes. 1
2
Voeg in elk pannetje de helft van de room toe en meng tot je een egale kleur krijgt. 1
3
Snij een kleine opening in de soesjes en vul ze met vanillecrème, gebruik hiervoor een spuitzak. 1
4
Dip ze in de witte of donkere chocoladesaus.
Soezen met vanillecrème is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Lente-eclair
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap soezen bakken
15 min
Gebak
Bekijk recept
Zelfgemaakte soesjes
75 min -
Bekijk recept
Profiteroletaart
2 uur-
Bekijk recept