Chocoladekoekjes

12
160 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de chocolade fijn en bewaar de schilfers in de koelkast.
  • 2 Doe de zachte Solo in een kom en meng ze met de bruine suiker en de kristalsuiker. Voeg het geklutste ei, het bakpoeder en de vanillesuiker toe en klop alles goed op tot een schuimig mengsel.
  • 3 Meng hieronder de walnoten en de bloem en voeg daarna ook de chocoladeschilfers toe. Meng alles goed door elkaar tot een homogeen en glad deeg.
  • 4 Bestrooi het werkblad met wat bloem, leg daarop het deeg en snij het in vier stukken.
  • 5 Maak rolletjes met een diameter van 4 cm, leg ze op een schaal en dek ze af met plasticfolie. Laat 2 uur rusten in de koelkast.
  • 6 Snij de rolletjes deeg in schijfjes van 1,5 cm dik.
  • 7 Bedek een bakplaat met vetvrij papier en schik daarop de schijfjes (laat voldoende ruimte).
  • 8 Bak ze 15 à 20 min. in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • 9 Laat ze daarna afkoelen op een taartrooster en bestrooi ze met de poedersuiker.

Chocoladekoekjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Snoepzakken
55 min
Bekijk recept
Smoothie met appel, banaan en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladekoekjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladekoekjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Snoepzakken
55 min
Bekijk recept
Smoothie met appel, banaan en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladekoekjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladekoekjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept