Kaastaart met mascarpone

4
105 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop de Solo romig, meng er de poedersuiker door en klop er 1 ei onder. Voeg de bloem toe en meng met de vingers tot je een kruimelig deeg bekomt. Vorm een bal, wikkel in plasticfolie en laat een halfuur rusten in de koelkast.
  • 2 Strijk een springvorm van 24 cm diameter in met Solo vloeibaar en bekleed met het uitgerolde deeg.
  • 3 Prik enkele gaatjes in de bodem en zet terug in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 170°C.
  • 5 Meng het puddingpoeder met de kristalsuiker.
  • 6 Roer er de plattekaas, de mascarpone en de eierdooiers door.
  • 7 Voeg de room toe.
  • 8 Klop de eiwitten tot schuim met de vanillesuiker.
  • 9 Spatel het schuim door het kaasbeslag. 1
  • 0 Pel en halveer de banaantjes, wentel ze door wat suiker en schik ze op de taartbodem. 1
  • 1 Stort er het kaasbeslag op en bak de taart ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. 1
  • 2 Haal uit de vorm en laat volledig afkoelen.

Kaastaart met mascarpone is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Spek-kaastaart met ui
370 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete kaastaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaastaart met tomaat en olijven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cheesecake met amandelen en karamel
Nagerecht
Bekijk recept