1 Vet een taartvorm (Ø 26 cm) in met Solo en leg het deeg erin, prik dit in met een vork. Indien je bladerdeeg gebruikt, bak je dat het beste vooraf, zonder garnituur, zodat het krokant blijft: leg hiervoor wat zilverpapier op het deeg, bedek met een dikke laag gedroogde bonen of erwten en schuif het geheel gedurende 10 minuten in een oven van 180°C.
2 Haal de vorm uit de oven, haal het papier en de droge erwten of bonen weg, en laat de taartbodem afkoelen.
3 Maak dan het garnituur klaar: meng hiervoor de suikers met de eieren, voeg de kokosnoot toe, daarna de zacht geworden Solo-margarine.
4 Verdeel deze bereiding over de bodem van de taart en schik hierover de schijfjes ananas.
5 Laat de taart 30 tot 35 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 190°C.
6 Neem de ananastaart met kokosnoot uit de vorm, laat volledig afkoelen en serveer met een bolletje ijs, met rum en rozijnen.