Zoek
australische trifle
4
20 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 stuk hotelcake (of madeleines)
1 potje rode bessen jam
1 glas likeur (sinaasappel)
1 pakje amaretti koekjes
1 1/2 citroen
500 gr ontpitte krieken
2 stuks eieren gesplitst
100 gr fijne suiker
750 gr masarpone
amandelschilfers
Bereiding
1
snij de madeleines doormidden of de hotelcake in egale schijven
2
bestrijk met de helft van de bessenjam
3
leg ze op de bodem van een diepe glazen schaal
4
besprenkel met likeur (grand marnier of limoncello)
5
verkruimel de amaretti koekjes
6
strooi de helft over de cake
7
warm de overige jam in een sauspan met het citroensap en de krieken
8
laat even opkoken en afkoelen
9
giet over de cake1
0
klop de eierdooiers met de suiker tot een dikke gele massa1
1
meng er wat likeur door1
2
klop tot een schuimige massa1
3
voeg mascarpone toe en meng goed1
4
klop de eiwitten stijf en voeg voorzichtig aan het mengsel toe1
5
verdeel over de cakes met krieken1
6
bedek het geheel met folie en zet minstens 4 u in de koelkast1
7
bak de amandelschilfers goudbruin in een tefalpan1
8
meng de amandels met de rest van de verkruimelde koekjes1
9
strooi over het dessert
australische trifle is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu-trifle
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Zomertrifle met gemengd fruit
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Trifle met meringue, mango en passievrucht
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Pineapple slush
15 min
Bekijk recept
Australische fivespiceburger met appel
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met cheddar
20 min
Bekijk recept
Australische salade met avocado
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept