3Smelt de bittere in stukjes gebroken chocolade au bain marie,zonder dat het water kookt.
4Voeg,zonder warmtebron,de gesmolten chocolade en de in stukjes gesneden boter bij elkaar en vervolgens de eierdooiers.Klop de ingredienten tot een gladde massa wordt verkregen.
5Voeg daar twee derde van de suiker,de bloem,de amandelpoeder,de pijnboompitten en de sinaasappelschilletjes aan toe.Goed mengen met een houten lepel.
6Meng de rest van de suiker met het eiwit en gebruik de elektrische mixer om het eiwit tot sneeuw te kloppen.Spatel voorzichtig het eiwit in het chocolademengsel.
7Smeer de bakvorm in met boter en bestuif hem met bloem.Doe het beslag in de vorm.
8Bak de taart 20-25 min. af in de voor verwarmde oven.HET GLAZUUR:smelt de chocolade in de microgolf of in au bain marie.Voeg er de hagelslag aan toe .Doe de poedersuiker en de griessuiker er in stukjes bij en als het nodig is ook warm water.(Laat er zeker op dat het water WARM is en niet lauw).
3 TIP : Versier op het laatste nog met wat bloemsuiker of maak kleine draaitjes in het glazuur!