Bananen-amandelkoek

6
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat het bladerdeeg 15 min ontdooien op kamertemperatuur
  • 2 Plet de bananen en besprenkel met het citroensap
  • 3 Klop het ei los
  • 4 Rol het bladerdeeg ui in de lengte en snij in 6 gelijke delen.
  • 5 Leg op het midden van elk vel wat bananenmengeling. Bestrooi met het kaneelpoede en verdeel er de amandelschilfers over.
  • 6 Plooi bij elk vel bladerdeeg de 4 hoeken dicht naar het midden toe en duw de openingen toe door het deeg met de vingers licht op elkaar te drukken. Strijk in met het los geklopt ei.
  • 7 Plaats de koeken op een beboterde ovenplaat en bak ze gedurende 25 à 30 min in de voorverwarmde oen op 180°C

Bananen-amandelkoek is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Citroenkwark met amandelkoekjes
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Bosbessenfantasie
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Vanillepudding met verse vruchtensaus
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Perziken-amandelkoek
40 min Nagerecht
Bekijk recept

Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Haver-banaanpannenkoekjes
50 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Bananenpannenkoekjes met pecannoten
25 min
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept