vlugge chocomousse

4
5 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de chocolade (2 min. in de microgolf op halve kracht of au bain-marie)
  • 2 Splits ondertussen de 2 eieren en klop het eiwit stevig op.
  • 3 Klop ook de slagroom op, maar niet volledig stijf.
  • 4 Klop de eierdooiers onder de gesmolten chocolade gedurende 1 à 2min.
  • 5 Voeg de hallfopgeklopte room toe, en meng tot een homogeen mengsel.
  • 6 Spatel voorzichtig 1/3 van het eiwit onder de chocolademassa.
  • 7 Schep daarna voorzichtig de rest van het eiwit door het chocolade mengsel.
  • 8 Meng niet te lang ; zo blijft de chocomousse lekker luchtig.
  • 9 vul in glazen en zet in de koelkast om op te stijven.

vlugge chocomousse is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocomousse taart
0 min
Bekijk recept
Chocomousse
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Chocomousse
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Witte Chocomousse
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Vlugge flapjes
30 min-
Bekijk recept
VLUGGE BESCHUITKOEK
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Vlugge Zalmmousse
10-20 min -
Bekijk recept
Vlugge Champignonsaus
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept