Zoek
Scones
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
225 g zelfrijzende bloem
1 koffielepel zout
1 koffielepel bakpoeder
100 g Solo in blokjes gesneden
50 g griessuiker
2 eieren
karnemelk
0.5 dl melk
150 g zure room
frambozenjam
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
2
Meng de bloem, het zout en het bakpoeder. Voeg de Solo en de suiker toe.
3
Mix om een soort van zanddeeg te verkrijgen.
4
Voeg een ei toe en vervolgens zoveel karnemelk als nodig om het deeg wat smeuïger, maar niet vloeibaar te maken.
5
Stort het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak.
6
Kneed het snel zodat het niet ‘zwaar' wordt.
7
Rol het deeg uit op een dikte van ongeveer 1,5 cm .
8
Snij cirkels uit met een uitsteekvorm van 6 cm.
9
Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de scones op. 1
0
Klop het resterende ei met de melk los en bestrijk de scones met dit mengsel om ze een mooie goudgele kleur te geven. 1
1
Zet ze in de oven en bak 15 minuten. 1
2
Laat de scones afkoelen op een rooster.1
3
Snij de scones net voor het opdienen in de breedte door. 1
4
Besmeer ze met een laagje zure room en frambozenjam.
Scones is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Scones
Bekijk recept
Scones met mascarpone en frambozen-sinaasappeljam
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Scones met olijven en kruidenroom
25 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Scones
Bekijk recept
Scones met mascarpone en frambozen-sinaasappeljam
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Scones met olijven en kruidenroom
25 min
Lunchgerecht
Bekijk recept