Scones

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Meng de bloem, het zout en het bakpoeder. Voeg de Solo en de suiker toe.
  • 3 Mix om een soort van zanddeeg te verkrijgen.
  • 4 Voeg een ei toe en vervolgens zoveel karnemelk als nodig om het deeg wat smeuïger, maar niet vloeibaar te maken.
  • 5 Stort het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak.
  • 6 Kneed het snel zodat het niet ‘zwaar' wordt.
  • 7 Rol het deeg uit op een dikte van ongeveer 1,5 cm .
  • 8 Snij cirkels uit met een uitsteekvorm van 6 cm.
  • 9 Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de scones op. 1
  • 0 Klop het resterende ei met de melk los en bestrijk de scones met dit mengsel om ze een mooie goudgele kleur te geven. 1
  • 1 Zet ze in de oven en bak 15 minuten. 1
  • 2 Laat de scones afkoelen op een rooster.1
  • 3 Snij de scones net voor het opdienen in de breedte door. 1
  • 4 Besmeer ze met een laagje zure room en frambozenjam.

Scones is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Scones met mascarpone en frambozen-sinaasappeljam
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Scones met olijven en kruidenroom
25 min Lunchgerecht
Bekijk recept

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Scones met mascarpone en frambozen-sinaasappeljam
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Scones met olijven en kruidenroom
25 min Lunchgerecht
Bekijk recept