Zoek
Cake met kumquatsiroop
4
840 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
180 g kristalsuiker
110 g Solo
1 eetlepel Solo Vloeibaar
2 zestes van citroenen
2 eetlepels citroensap
2 eieren
180 g zelfrijzende bloem
1 theelepel bakpoeder
20 cl botermelk
500 g kumquats (kleine sinaasappelachtige vruchtjes)
50 cl water
poedersuiker
Bereiding
1
Schil de kumquats en snij ze in twee.
2
Haal de zaadjes eruit en doe ze in een neteldoekje.
3
Doe de stukjes fruit, het sap en de zak met pitjes in een kom.
4
Bedek met water en zet een nacht in de koelkast.
5
Meet de hoeveelheid fruit en meng gelijke hoeveelheden water en suiker.
6
Breng aan de kook tot de vruchten zacht zijn.
7
Schuim regelmatig af.
8
Voeg water en suiker toe en breng aan de kook tot je een siroop krijgt.
9
Giet in inmaakpotten. 1
0
Beboter zes cilindervormpjes van 7 cm doorsnede met Solo Vloeibaar.1
1
Bekleed de vormpjes met reepjes bakpapier van 8 cm breed. 1
2
Klop suiker, Solo en zeste op tot het mengsel wit en luchtig is. 1
3
Voeg het citroensap en de eieren toe en klop goed op. 1
4
Meng bloem en bakpoeder onder het botermengsel. 1
5
Voeg de botermelk toe.1
6
Lepel het mengsel in de vormpjes en schik ze op een bakplaat. 1
7
Bak ze gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven (175 °C). 1
8
Laat 10 minuten afkoelen, haal uit de vormpjes en verwijder het bakpapier. 1
9
eg de cakes op borden, begiet met kumquatsiroop en bestrooi met poedersuiker.
Cake met kumquatsiroop is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Chocoladetoetje
100 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min
Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept