Cake met kumquatsiroop

4
840 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de kumquats en snij ze in twee.
  • 2 Haal de zaadjes eruit en doe ze in een neteldoekje.
  • 3 Doe de stukjes fruit, het sap en de zak met pitjes in een kom.
  • 4 Bedek met water en zet een nacht in de koelkast.
  • 5 Meet de hoeveelheid fruit en meng gelijke hoeveelheden water en suiker.
  • 6 Breng aan de kook tot de vruchten zacht zijn.
  • 7 Schuim regelmatig af.
  • 8 Voeg water en suiker toe en breng aan de kook tot je een siroop krijgt.
  • 9 Giet in inmaakpotten. 1
  • 0 Beboter zes cilindervormpjes van 7 cm doorsnede met Solo Vloeibaar.1
  • 1 Bekleed de vormpjes met reepjes bakpapier van 8 cm breed. 1
  • 2 Klop suiker, Solo en zeste op tot het mengsel wit en luchtig is. 1
  • 3 Voeg het citroensap en de eieren toe en klop goed op. 1
  • 4 Meng bloem en bakpoeder onder het botermengsel. 1
  • 5 Voeg de botermelk toe.1
  • 6 Lepel het mengsel in de vormpjes en schik ze op een bakplaat. 1
  • 7 Bak ze gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven (175 °C). 1
  • 8 Laat 10 minuten afkoelen, haal uit de vormpjes en verwijder het bakpapier. 1
  • 9 eg de cakes op borden, begiet met kumquatsiroop en bestrooi met poedersuiker.

Cake met kumquatsiroop is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept