Chocoladecake

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Strijkt de cakevorm in met boter en verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Smelt de solo en de chocolade klompjes op een zacht vuurtje.
  • 3 Klop ondertussen de eierdooiers samen met de vanillesuiker op tot ze verdriedubbeld zijn in volume en spatel er voorzichtig de gezeefde bloem door.
  • 4 Roer de lauwe gesmolten chocolade door het eierdooier-bloemmengsel.
  • 5 Klop de eiwitten stijf en klopt er dan, lepel per lepel de suiker erdoor.Spatel de eiwitten
  • 6 voorzichtig door het chocolademengsel en giet het geheel in een cakevorm.
  • 7 Bak gedurende 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.Laat de cake afkoelen.
  • 8 Smelt het chocolade suikerglazuur in de micro of au bain-marie en giet het zachtjes over de cake.

Chocoladecake is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje
- 10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse chocoladedadelcake gebak
75 min-
Bekijk recept

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje
- 10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse chocoladedadelcake gebak
75 min-
Bekijk recept