Zoek
Chocoladecake
4
45 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
20 gr bloem
55 gr solo
1OO gr chocolade klompjes
3 eieren
50 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker (liefst Madagascar)
Bereiding
1
Strijkt de cakevorm in met boter en verwarm de oven voor op 180°C.
2
Smelt de solo en de chocolade klompjes op een zacht vuurtje.
3
Klop ondertussen de eierdooiers samen met de vanillesuiker op tot ze verdriedubbeld zijn in volume en spatel er voorzichtig de gezeefde bloem door.
4
Roer de lauwe gesmolten chocolade door het eierdooier-bloemmengsel.
5
Klop de eiwitten stijf en klopt er dan, lepel per lepel de suiker erdoor.Spatel de eiwitten
6
voorzichtig door het chocolademengsel en giet het geheel in een cakevorm.
7
Bak gedurende 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.Laat de cake afkoelen.
8
Smelt het chocolade suikerglazuur in de micro of au bain-marie en giet het zachtjes over de cake.
Chocoladecake is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Chocoladetoetje
100 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje
- 10 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse chocoladedadelcake gebak
75 min-
Bekijk recept
Chocoladetoetje
100 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje
- 10 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse chocoladedadelcake gebak
75 min-
Bekijk recept