chocolademousse

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Je verwarmt de room in een klein pannetje. Ondertussen breek je de chocolade in kleine stukjes boven een pan. Giet de kokende room over de stukjes chocolade. Roer het spul tot de chocolade gesmolten is.
  • 2 Daarna kun je de boter en eierdooiers toevoegen.
  • 3 Denk erom: nu moet je even heel fiks roeren. Langzaam, poedertje voor poedertje, stop je ook de poedersuiker erbij. Intussen kun je het eiwit met een snuifje zout opkloppen en al roerende door de chocolade mengen.
  • 4 De chocolademousse mag je over verschillende schaaltjes verdelen, versierd met sinaasappelzestes. De eerste twaalf uur kun je het beter nog niet eten, laat het maar rustig in de koelkast stijf worden.

chocolademousse is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept