Pompoentaart

6
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Roerbak vruchtvlees pompoen met 30 gr boter in pan tot het zacht is. (Kan ook 10 min. in microgolfoven in afgedekte schaal op750 W zonder vetstof).
  • 2 Doe de pompoen in keukenrobot met de bloem, gist, 150 gr suiker, amandelpoeder, eierdooiers en citroenrasp en draai tot een glad mengsel.
  • 3 Klop de eiwitten met de overige 50 gr suiker tot stijve pieken. Doe de rozijnen bij de eiwitten.
  • 4 Meng voorzichtig de eiwitten onder het beslagmengsel
  • 5 Vet een taartvorm van 23 cm doormeter in met de rest van de boter en bestrooi met bloem.
  • 6 Schep het beslag in de taartvorm en maak glad.
  • 7 Bak ca. 45 min. in midden van voorverwarmde oven op 180°en controleer of droog mes ingestoken er schoon uit komt. Stort de taart op rooster en laat afkoelen

Pompoentaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoentaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Miljuschka Witzenhausens pompoentaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Pompoentaart met witte kaas
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaart met pecannoten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pompoentaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Miljuschka Witzenhausens pompoentaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Pompoentaart met witte kaas
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaart met pecannoten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept