Zoek
speculoosmousse
4
30 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1/4 l melk
kaneelpoeder
4 eieren
60 gr cassonnade suiker
60 gr kandijsiroop
1/4 l room
2 gelatineblaadjes
4 stukken speculoos
Bereiding
1
Breng de melk samen met kaneel aan de kook
2
eigeel en eiwit scheiden
3
doe bij de eierdooiers de kandijsiroop en de cassonnadesuiker, meng dit tot er geen klonters meer zijn.
4
De kokende melk bij het suikermengsel voegen en goed roeren met een gard.
5
De gelatineblaadjes vooraf in koud water weken en deze dan bij het mengsel voegen.
6
Nu de speculoos toevoegen en zeer goed roeren.
7
alles wat laten afkoelen en de eiwitten met enkele lepels suiker goed stijf kloppen.
8
Ook de room opkloppen
9
Als het speculoos mengsel goed afgekoeld is dan eerst de eiwitten erbij doen en dan pas de opgeklopte room toevoegen1
0
Alles voorzichtig dooreen mengen en laten opstijven in de koelkast.1
1
Alles in persoonlijke kommetjes doen.1
2
Dit gerecht kan je gerust 1 dag voordien klaarmaken.
speculoosmousse is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Speculoosmousse
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Speculoosmousse
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Speculoosmousse
0 min
Bekijk recept
Speculoosmousse
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Speculoosmousse
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Speculoosmousse
0 min
Bekijk recept