Zoek
Chocoladecake met peer
8
60 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 gr zelfrijzende bloem
250 gr boter
250 gr suiker
3(250 gr eieren
1/2 koffielepel bakpoeder
4 eetlepels cacaopoeder
125 gr pure chocolade
1 peer
bloemsuiker
Bereiding
1
Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af !
2
Laat boter zacht worden of zet ze even op ontdooistand
3
in de microwave.
4
Klop boter heel goed op samen met de suiker.
5
Voeg stuk voor stuk de eierdooiers toe .
6
Klop de eiwitten met een snuifje zout goed stijf in een grote kom.
7
Vervolgens meng je voorzichtig om beurten de GEZEEFDE bloem met bakpoeder en
8
het opgeklopt eiwit door het botermengsel.Niet meer kloppen maar omscheppen.
9
Voeg hierbij 4 eetlepels cacaopoeder toe en schep voorzichtig om tot het één kleur heeft.1
0
Hak de chocolade in kleine stukjes en meng hem onder het deeg.1
1
Stort het beslag in een taartvorm van 28cm .Als je geen sicliconenvorm gebruikt moet je er 1
2
wel aan denken je vorm in te boteren en te bebloemen.1
3
Schil de peer en verdeel ze in een waaiertje over het beslag.1
4
Bak vervolgens de cake in een voorverwarmde oven op 150° gedurende ong. 30min.1
5
Test na 25min. even met een metalen saté pin ,komt deze er heet en proper uit is je 1
6
cake klaar.1
7
Laat hem eerst 30min afkoelen in de vorm alvorens je hem op een rooster legt.1
8
Is de cake afgekoeld bestrooi je hem met bloemsuiker .1
9
En Smullen Maar !!!!
Chocoladecake met peer is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Chocoladetoetje
100 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje
- 10 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse chocoladedadelcake gebak
75 min-
Bekijk recept