Chocoladecake met peer

8
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af !
  • 2 Laat boter zacht worden of zet ze even op ontdooistand
  • 3 in de microwave.
  • 4 Klop boter heel goed op samen met de suiker.
  • 5 Voeg stuk voor stuk de eierdooiers toe .
  • 6 Klop de eiwitten met een snuifje zout goed stijf in een grote kom.
  • 7 Vervolgens meng je voorzichtig om beurten de GEZEEFDE bloem met bakpoeder en
  • 8 het opgeklopt eiwit door het botermengsel.Niet meer kloppen maar omscheppen.
  • 9 Voeg hierbij 4 eetlepels cacaopoeder toe en schep voorzichtig om tot het één kleur heeft.1
  • 0 Hak de chocolade in kleine stukjes en meng hem onder het deeg.1
  • 1 Stort het beslag in een taartvorm van 28cm .Als je geen sicliconenvorm gebruikt moet je er 1
  • 2 wel aan denken je vorm in te boteren en te bebloemen.1
  • 3 Schil de peer en verdeel ze in een waaiertje over het beslag.1
  • 4 Bak vervolgens de cake in een voorverwarmde oven op 150° gedurende ong. 30min.1
  • 5 Test na 25min. even met een metalen saté pin ,komt deze er heet en proper uit is je 1
  • 6 cake klaar.1
  • 7 Laat hem eerst 30min afkoelen in de vorm alvorens je hem op een rooster legt.1
  • 8 Is de cake afgekoeld bestrooi je hem met bloemsuiker .1
  • 9 En Smullen Maar !!!!

Chocoladecake met peer is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje
- 10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse chocoladedadelcake gebak
75 min-
Bekijk recept