Brusselse kaastaart

8
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem, voeg de boter toe en snijd de boter klein met twee messen.Voeg de overige ingredienten voor het deeg toe en kneed er snel een soepel deeg van.Vorm een bal van het deeg en laat het deeg ingepakt in huishoudfolie 30 min in de koelkast rusten.
  • 2 Maak intussen de vulling.Klop alle ingredienten behalve de appelcompote door elkaar tot een gladde massa.
  • 3 Verwarm de oven op 180°C beboter een pievorm.
  • 4 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit en bekleed de taartvorm met het deeg.Giet de appelcompte in de vorm;strijk de bovenkant glad.Schep voorzichtig de roomkaasvulling op de appelcompote.Zet de taart 50-55 min in de oven;Na 50 min steek een prikker in de vulling ,als die er droog uitkomt is de taart gaar.Laat de taart afkoelen op een rooster.
  • 5 uit echt Belgisch koken

Brusselse kaastaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spek-kaastaart met ui
370 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete kaastaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaastaart met tomaat en olijven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cheesecake met amandelen en karamel
Nagerecht
Bekijk recept

Brusselse wafels met rood fruit
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse bodding
Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse appels
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse wafel met een moes van abrikozen en rozemarijn, mascarponeroom met limoen
10 min Nagerecht
Bekijk recept