4 Doe 25g suiker bij de eigelen en klop op tot een witgele, luchtige massa.
5 Laat de bruine chocolade smelten. (chocolade verbrand snel. Zet de microgolf dus niet te hoog)
6 Doe de gesmolten chocolade bij de opgeklopte eieren. Het mengsel zal nu iets stijver worden.
7 Warm de melk in een klein kommetje op.
8 Knijp de gelatine uit en doe bij de melk. Roer tot de gelatine volledig is opgelost.
9 Doe de melk bij de opgeklopte eieren en roer goed met een klopper totdat alle brokjes opgelost zijn.1
0 Klop de eiwitten op met de overige 25g suiker en doe 1/3 bij het chocolademengsel. Roer voorzichtig om met een spatel of houten lepel. Doe nadien de rest van de eiwitten erbij.1
1 Klop de room op met de vanillesuiker en doe 1/3 bij het chocolademengsel. Roer voorzichtig en doe nadien de rest van de opgeklopte room erbij.1
2 Giet in potjes en zet ze even aan de kant voor de witte chocolade.1
3 Herhaal hetzelfde voor de witte chocolade................................en giet de massa op de bruine chocolade en laat gedurende enkele uren opstijven in de koelkast.1
4 HEERLIJK!!!!
Duo van witte en bruine chocolademousse is een recept van Solo Open Kitchen