Zoek
Speculaasjes
4
130 min
Solo Open Kitchen
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 eetlepels speculaaskruiden
175 g koude Solo, in blokjes
250 g bruine basterdsuiker
350 g bloem
2 eetlepels volle melk
1 koffielepel bakpoeder
1 koffielepel zout
houten speculaasvorm
Bereiding
1
Meng de kruiden met Solo met de suiker.
2
Zeef de bloem erboven en voeg de melk, het bakpoeder en het zout toe.
3
Kneed met koele handen tot een soepele maar toch stevige deegbal. Laat in huishoudfolie minstens 1 uur rusten in de koelkast.
4
Vet een bakblik in met Solo. Verwarm de oven voor op 150 °C.
5
Bestuif de speculaasvorm met bloem. Druk er wat deeg in.
6
Snij het overtollig deeg weg met een scherp mes.
7
Draai de vorm om en geef er een flinke tik tegen zodat de figuurtjes eruit vallen.
8
Leg de koekjes naast elkaar op het bakblik.
9
Bak ze in 20 tot 30 minuten gaar. Laat ze afkoelen tot ze lauw zijn en haal ze dan van de plaat. 1
0
Laat ze op een glad werkblad verder afkoelen.
Speculaasjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
NY-style cheesecake
155 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Speculaasijs met bokbiersabayon
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Speculaasjes
75 min-
Bekijk recept
Gevulde appeltjes met speculaas en vanillevla
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
NY-style cheesecake
155 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Speculaasijs met bokbiersabayon
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Speculaasjes
75 min-
Bekijk recept
Gevulde appeltjes met speculaas en vanillevla
15 min
Nagerecht
Bekijk recept