Honingsafraancakejes met hazelnoten

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven op 160 °C.
  • 2 Week de safraan in 2 eetlepels warm water.
  • 3 Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan bruin.
  • 4 Roer de Solo met de suiker in een paar minuten tot een romige massa.
  • 5 Doe de hazelnoten, de honing en de safraan met het weekwater erbij.
  • 6 Roer er een ei doorheen.
  • 7 Voeg het andere ei toe als het eerste volledig is opgenomen.
  • 8 Klop nog drie minuten tot een luchtige massa.
  • 9 Zeef de bloem boven de beslagkom en voeg ook een snuifje zout toe. Spatel dit alles snel tot een glad deeg. 1
  • 0 Bekleed de cakevormpjes met bakpapier en vet nog lichtjes in. 1
  • 1 Bak ze een half uur op 160 °C. Prik een satépen in een cakeje. Komt die er droog uit, dan is de cake gaar.

Honingsafraancakejes met hazelnoten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Nectarines met hammousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept