Zoek
Pittige bananencake
12
70 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 eieren
3 eierdooiers
225 g bloem
125 g vloeibare honing
125 g rietsuiker
1.5 koffielepel bakpoeder
0.5 koffielepel zout
1 koffielepel kaneelpoeder
125 g Solo
1.25 dl karnemelk
1 koffielepel Jamaicaanse peper (poeder)
3 rijpe bananen
schil van 1 citroen
sap van 1 citroen
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180 °C. In een slakom meng je de hele eieren en eierdooiers.
2
Bewaar 2 el karnemelk, giet de rest in de slakom en klop het geheel krachtig.
3
Giet de bloem, de honing, de suiker, het bakpoeder, het zout, de Jamaicaanse peper en het kaneelpoeder in de kom van een keukenrobot.
4
Meng 30 seconden tegen een lage snelheid.
5
Voeg de Solo en de resterende 2 el karnemelk toe.
6
Meng eerst tegen een lage snelheid, daarna 2 minuten tegen een middelmatige snelheid.
7
Voeg 1/3 van de eiermengeling toe en roer 20 seconden Schraap de wanden.
8
Herhaal die stap tot de ingrediënten opgebruikt zijn.
9
de bananen en voeg er de zeste en het citroensap aan toe. 1
0
Meng goed. 1
1
Doe het in de keukenrobot en meng 30 seconden. 1
2
Smeer de wanden van een rechthoekige vorm met wat Solo in en doe er het deeg in. 1
3
Laat 55 minuten bakken in de oven, of tot er een mespunt droog uitkomt.
Pittige bananencake is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Bananencake met pecannoten
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Supertrifle met custard, bananencake en karamel
50 min
Nagerecht
Bekijk recept
Bananencake
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Bananencake
0-10 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min
Bijgerecht
Bekijk recept