Tiramisu met speculaas

10
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - Splits de eieren. Doe de eigelen in een grote kom, voeg er de suiker bij en roer goed met de klopper tot het mengsel lichter van kleur - wit - wordt.
  • 2
    - Voeg de mascarpone toe en roer goed. Klonters? Geen paniek, blijf roeren.
  • 3
    - Giet de helft van de Baileys erbij.
  • 4
    - Klop in een andere kom de room stijf en vermeng met de kaasmassa.
  • 5
    - Klop in nog een andere kom het eiwit tot stevig schuim en schep voorzichtig onder het mengsel.
  • 6
    - Giet de rest van de likeur bij de koffie.
  • 7
    - Dompel de koekjes één voor één heel even in de koffie. Bedek de bodem van een schotel met de koekjes. Giet hierover een laag van de vulling. Leg hierop opnieuw een laag koekjes.
  • 8
    - Giet de rest van de vulling erop en bestrooi met cacao.
  • 9
    - Bedek met folie en zet in de koelkast.1
  • 0
    - Opm.: Je kan de tiramisu ook in aparte potjes doen. Het belangrijkste is dat je er folie over doet, anders droogt hij uit.1
  • 1 (Koen Thys)

Tiramisu met speculaas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept