Zoek
Servetringen in koekjesdeeg
6
35 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g bloem
snuifje zout
2 koffiellepels bakpoeder
150 g Solo
100 g bruine suiker
2 eieren
60 g fijne witte suiker of vloeibare suiker
Bereiding
1
Doe de bloem, het zout en het bakpoeder in een grote kom en voeg er de Solo en de bruine suiker bij.
2
Meng een eerste ei lichtjes met een vork in de vloeibare suiker (of fijne witte suiker) en voeg dit bij het mengsel.
3
Indien nodig kan je het tweede ei er in beetjes bij doen.
4
Bloem het rolvlak en de rol goed in en rol het deeg tot een dikte van 5 mm uit.
5
Snij met een vormpje of een goed mes de gewenste figuur uit het deeg. Wat je niet direct gebruikt, bewaar je steeds in de koelkast.
6
Leg de vormen op vetvrij papier op de bakplaat en plaats ze in de oven.
7
Laat ze 15 à 20 minuten bakken op 160 °C.
8
Laat de ringen goed afkoelen, het liefst in een luchtdichte container als je ze wilt glazuren, anders kan het glazuur bruin worden.
Servetringen in koekjesdeeg is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Basisrecept koekjesdeeg
10 min
Gebak
Bekijk recept
Chocospookjes met marshmallows
45 min
Gebak
Bekijk recept
Fruittaart met "koekjesdeeg"
60 min
Nagerecht
Bekijk recept
Berenkoeklolly's
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept